120 deltagare på Idrottsforum i Jönköping

23.10.2019 14:53

 
Igår kväll genomfördes Idrottsforum i Jönköping. Totalt 120 deltagare som representerade 50 föreningar/förbund och 25 olika idrotter, samtalade med kommunens toppolitiker. Hetaste frågan var ”idrottsanläggningar” i allmänhet.

Idrottsforum ska vara den goda dialogen om den lokala idrotten. Och visst blev det så! Åtta partier var på plats (varav fyra kommunalråd) och fick i grupper diskutera med föreningsrepresentanterna. Heta frågor var ”idrottsanläggningar” och möjligheten att utöva sin idrott. ”Vi har för lite halltider” tycker somliga, ”vi har ingen plats att vara på alls” berättade exempelvis Jönköping Spartans Cheer.

En annan fråga som återkom var hur kommunen planerar bostadsområden. ”Var kommer idrotten in i bilden?”

I Jönköpings kommun är andelen föreningar som arrenderar sin anläggning av kommunen mycket hög, i förhållande till riket i stort. Sedan ett tag tillbaka skriver kommunen endast korta arrendeavtal, vilket ger föreningarna problem när de söker extern finansiering för underhåll och investeringar. Här fick politikerna tydliga önskemål på snar förändring.

Dokumentation
Samtliga samtalsledare förde anteckningar under gruppdiskussionerna.
Anteckningarna når du här.

Idrottsforum Jönköping arrangeras av Jönköpings Idrottsallians och Smålandsidrotten, i samverkan med Kultur- och fritidsförvaltningen i Jönköpings kommun.

 

Tillbaka

Kontakt

Jönköpings Idrottsallians
Org nr: 826001-1856
Bankgiro: 209-8002

© 2022 All rights reserved.

Drivs av Jönköpings Idrottsallians